Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

co na zbicie prolaktyny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 danieltca

danieltca
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 10 marzec 2015 - 18:34

witam. jestem po cyklu propa z meta i odbloku hcg oraz clom . 

 

miesiac po odbloku zrobilem wyniki:

 

                          moje:                          norma:

Alat                    80,62                         (<37)

Aspat,                46,70                         (37)

TSH                   5,43                           (0.27- 4.2)

Testosteron      1009                           (280- 800)

Estradiol            49,7                            (7,63 –- 42,6)

Wapn calkowity 5,12                             (4.2- 5.1)

 

po 3 miesiacach od odbloku : 

 

                      Moje:       Norma:

Alat                80,21       (<37)

Aspat             48,44       (<37)

TSH               3.66         (0.27- 4.2)    (tutaj juz w normie tsh)

 

wzialem essential forte na watrobe przez 15 dni

 

 

wyniki po 4 miesiacach od odbloku :

 

                          moje:      Norma:

TSH                   2,85        (0,27-4.2)        jak widac w normie             (nic nie bralem na to)

Testosteron        869,4      (280-800)       pomalu spada od odbloku   (nic na to nie bralem)

LH (przysadka)   8,94        (1,7- 8,6)        

Alat                     63,33        <37                 ciagle wysokie (bralem essetial ale nie pomoglo jak widac)

Aspat                  40,49         <37                ciagle wysokie

estradiol              39,83       (7,63- 42,6)       niby w normie ale gorna granica 

prolaktyna           22,99      (4,04- 15,2)         to chce leczyc !!!!

 

 

i teraz pytanie co radzicie na zbicie prolaktyny. bralem wit. b6 i troche pomoglo ale na krotko, chce wziac cos mocniejszego, ktos z was  cos bral na to poradzcie cos bo szalu dostaje ze soba , mam slaba odpornosc, rano wstaje i jestem zmeczony, nic mi sie nie chce, ciagle chodze spiacy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#2 Administrator

Administrator

    Admin

  • Administrator
  • 39 postów

Napisano 10 marzec 2015 - 20:57

Na dużą zawartość prolaktyny w organiźnie stosuje się następujące leki: 

  1. Bromokryptynę (Bromergon, Bromocorn, Ergolaktyna, Parlodel) - tani, skuteczny lek, ale czasami wywołuje zawroty głowy, nudności i inne nieprzyjemne objawy. Dlatego zaleca się przyjęcie leku tuż przed zaśnięciem. Dolegliwości te mogą ustąpić po paru dniach.
  2. Norprolac (nazwa chemiczna Quinagolid) skuteczny, drogi, niewywołujący objawów ubocznych.
  3. Dostinex (nazwa chemiczna Carbegolin ) skuteczny, bardzo drogi, niewywołujący objawów ubocznych, stosowany tylko 2 x w tyg (czasami jeszcze rzadziej!)

Najlepiej to udaj się do lekarza i on Ci doradzi to co będzie najlepsze dla Twoich wyników. 



#3 danieltca

danieltca
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11 marzec 2015 - 11:24

A czy proviron będzie dobrym rozwiązaniem na prolaktyne ?? Wiem że podniesie teścia i obniży trochę estrogeny no i nie ma wpływu na wątrobę więc mógłbym

#4 danieltca

danieltca
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11 marzec 2015 - 11:26

.... To brać razem z heparegen aby tym lekiem obniżyć wątrobę.

#5 czarny

czarny
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 luty 2018 - 22:08

Bromergon polecam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych